Egyéb rendezvények

Egyéb rendezvények

Ezen az aloldalon olyan szakmai rendezvényekről adunk hírt, amelyeket Intézetünk más intézményekkel, szakmai szervezetekkel közösen szervez meg. A táblázatban felül találhatók a legfrissebb rendezvények.

Partner és időpont Téma

Az izraeli Kibbutzim College és a New York-i Columbia University Teacher College

2020. november 24.

A fenntarthatóság oktatásának közösen szervezett virtuális nemzetközi műhelyében több mint hatvan hallgató és oktató vett részt. A résztvevők között alap- és mesterszakos hallgatók, valamint doktoranduszok is szerepeltek, hogy megosszák a környezeti és fenntarthatósági oktatással kapcsolatos kutatásaik tanulságait. Az eseményről bővebb angol nyelvű beszámoló a Columbia Egyetem honlapján olvasható.

Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének (HERA) Környezetpedagógiai Szakosztálya

2020. november 20.

A közös szakmai workshopon Demetrovics Zsoltnak, az ELTE PPK dékánjának és Kozma Tamásnak, a HERA elnökének köszöntőit követően a plenáris előadások keretében az EKTI szakmai hátterét és kutatási területeit, a környezetpszichológia és a környezetpedagógia kapcsolatrendszerét, valamint a nemzetközi és hazai környezetpedagógiai publikációs lehetőségeket mutatta be Dúll Andrea, az EKTI igazgatója, Mika János, a Szakosztály elnöke és Varga Attila, az EKTI tudományos főmunkatársa, a Szakosztály alelnöke.

A workshop második felében az EKTI munkatársai, a Szakosztály tagjai, valamint a környezetpedagógiához kapcsolódó kutatási munkát végző doktori és mesterszakos hallgatók mutatták be kutatásaikat rövid gondolatébresztő prezentációk keretében. Ezek nyomán konkrét kutatási együttműködések és jövőbeli közös kiadványok témái is körvonalazódtak.

További részletek itt olvashatók.